Find your product
 

Meer dan duizend dynamisch witte armaturen leveren uniform, kwaliteitslicht over tien verdiepingen van Forum Groningen

eldoLED drivers, DALI DT8 en LightShape technologie brengen visie van architect tot leven

Meer dan duizend dynamisch witte armaturen leveren uniform, kwaliteitslicht over tien verdiepingen van Forum Groningen

SON – 11 december 2019 – Op 29 november opende het nieuwe Forum Groningen zijn deuren in het centrum van de stad. Het omvangrijke nieuwbouwproject omvat een nieuwe multifunctionele ontmoetingsplaats met tien verdiepingen, herbergt een bibliotheek, bioscoopzalen, expozalen, een restaurant en studeerkamers voor kleine groepen. Het is ook een van de grootste openbare gebouwen met dynamisch witte LED armaturen die tot 0,1% kunnen worden gedimd en waarvan het licht gedurende de dag dynamisch aangepast kan worden van 2500 tot 4000K.

 

Met behulp van eldoLED® LED drivers, die DALI DT8 ondersteunen en uitgerust zijn met geïntegreerde LightShape technologie, is exacte aansturing mogelijk van de lichtkleur en lichtintensiteit over slechts een enkele DALI lijn.

eldoLED's digitale DUALdrive LED drivers maken het mogelijk dat de armaturen flikkervrij, soepel en consistent tot 0,1% dimmen. De LightShape technologie zorgt voor zeer nauwkeurige aansturing van lichtkleur en -intensiteit van elke armatuur, zodat twee tot meer dan 1000 armaturen naast elkaar geplaatst kunnen worden zonder dat enig verschil in lichtkleur of lichtintensiteit zichtbaar is.

 

Meer dan duizend dynamisch witte armaturen leveren uniform, kwaliteitslicht over tien verdiepingen van Forum Groningen

Het oorspronkelijke ontwerp van NL Architects in 2007 bestond uit 1500 TL-armaturen. Acht jaar later, met de wens om de duurzaamheid te verbeteren, kwam er een nieuw ontwerp met de wens voor LED-technologie die het lineaire visuele karakter van de TL-armaturen kon behouden en effecten kon produceren die niet mogelijk waren met de originele technologie. NL Architects, Lichtpunt Theatertechniek, eldoLED en TDE-lighttech werkten nauw samen tijdens het proces van ontwerpevaluatie, het creëren van een nieuw armatuur, experimentele testopstellingen en uiteindelijk installatie en inbedrijfstelling.

 

Project details

Architect NL Architects
Producent armatuur TDE-lighttech
Lengte armatuur 600 mm, 1200 mm, 1500 mm
Aansturing

50W DUALdrive DALI DT8 LED-driver met LightShape voor Tunable White

Stroomgestuurd, flikkervrij: IEEE P1789 richtlijnen volgend

Control type DALI Device Type (DT) 8
Dynamisch witte LED-lijn

Kleurtemperatuur instelbaar van 2500K tot 4000K

Dimmen Volledig dimbaar (0,1%)

 

Over eldoLED

eldoLED is een wereldleider op het gebied van ontwerp en productie van intelligente driver-oplossingen voor op LED gebaseerde verlichtingssystemen. Onze technologieën stellen klanten in staat om de belofte van LED-verlichting waar te maken: slimmere, elegantere en efficiëntere systemen die voldoen aan de behoeften van een energiebewuste wereld. eldoLED is onderdeel van Acuity Brands Inc., een Noord-Amerikaanse marktleider en een van 's werelds meest toonaangevende leveranciers van verlichtingsoplossingen.

 

Go back to overview

Contact voor de pers

Charlotte Dekker

Marketing & Communications Manager

 

T: 040-7820403

E: charlotte.dekker@eldoled.com


Heeft u vragen over onze produkten? Bezoek dan onze contact pagina.

Meer informatie

Foto's:

Eigendom van Forum Groningen

Foto exterieur: Deon Prins

 

Download foto 1

Download foto 2

 

Voor meer informatie over Forum Groningenclick hier

 

Voor meer informatie over TDE-lighttech, zie www.tde-lighttech.com